Formål
Formålet med ranglisteturneringen er, at få spillet noget snooker med forskellige modstandere og at fremme sammenholdet blandt klubbens snookerspillere. Samtidig er det en mulighed for at konkurrere, øve og forbedre sig.
Målet har været at lave en turnering, der er så enkel som muligt at deltage i. Dermed håber vi, at få sat gang i klubbens snookerspil og få nogle hyggelige stunder med det. Måske vil det med tiden brede sig til andre klubber og blive en omfattende rangliste og måske vil der en dag være præmier, hæder og pokaler til de bedste placerede. Det vil tiden vise...
Tilmelding og turneringsform:
Ranglisten afvikles som en løbende turnering hvor alle spillere har en kamp hver måned. Formålet med det er, at alle kan være med og alle får spillet nogle kampe, uanset niveau. Man skal være medlem af Bristol for at deltage i turneringen.
Man tilmelder sig ved henvendelse til Leon Larsen på
Herefter er man med fra den følgende måned, hvor man starter med 0 point nederst på ranglisten.
Rangliste og turneringsplan:
Alle spillere har en kamp pr. måned. Ved udgangen af måneden opdateres ranglisten og ud fra den planlægges næste måneds kampe.
Kort fortalt udvælges kampene så man altid møder de nærmeste spillere på ranglisten. Det vil sige at man skal kæmpe sig vej op ad listen (eller ned!).
Den lange udgave: Nr. 1 på listen skal spille mod nr. 2, medmindre de to har spillet mod hinanden i en af deres seneste tre kampe. I så tilfælde spiller nr. 1 mod nr. 3 på listen, stadig forudsat at de to ikke har mødt hinanden i en af deres seneste tre kampe. Når nr. 1's kamp er fundet, fortsætter man med den næste på listen, der ikke allerede er tildelt en kamp. Hvis antallet af deltagere på listen er ulige, spiller nr. 1 på listen en ekstra kamp i den måned.
En spillers score på ranglisten udgøres af resultaterne fra de seneste seks kampe, så et rigtig dårligt resultat følger een i et halvt år og også svineheldige sejre udgår.
Efter hver kamp afleveres en seddel med spillernes navne, medlemsnumre, scoren fra de enkelte frames og spillernes højeste break.
Den gældende rangliste og turneringsplanen for kommende måned er tilgængelig på hjemmesiden og i klubben senest d. 5. i måneden. Alle resultater skal være afleveret i klubben senest d. 1. i følgende måned. Desuden opdateres listen på hjemmesiden med tidspunkter for de enkelte kampe, efterhånden som de bliver aftalt.
Pointsystem:
Hver kamp består af fem frames. Man får point for hver vundet frame, for at vinde kampen og for højeste break. Det vil sige, at hver vundet frame tæller og derfor skal alle fem spilles. Begge spillere får point for højeste break.
Point tildeles som følger:
Vundet frame: 10 point
Vundet match: 25 point
Højeste break Det antal point som breaket er på
(30-break = 30 point til listen)
Eks. Sullivan og White spiller fem frames. Sullivan vinder 2 og White vinder 3. Sullivans højeste break i løbet af aftenen er 30 og Whites er 22. Point til ranglisten er så: Sullivan 20 (for to vundne frames), og 30 for sit højeste break altså i alt 50 point. White får 30 (for tre vundne frames), 25 (for at vinde matchen) og 22 for sit højeste break, altså i alt 77 point til listen.
Spilleregler:
Da snooker er en gentlemansport, afvikles kampene uden dommer. Hvis der opstår tvivl, viser den spiller der er foran på point sit storsind ved at lade tvivlen komme den anden til gode.
Der spilles efter DDBU’s gældende snookerregler, dog med en undtagelse: Ved snookers kan der kun dømmes 'foul and a miss' tre gange i træk. Efter fjerde forsøg dømmes der kun fejl og spillet fortsættes. Det er selvfølgelig tilladt at lave en ny snooker, så der igen kan dømmes 'foul and a miss' tre gange.
Eftersom spillet afvikles uden dommer er her en præcisering af reglerne for 'foul and a miss' så alle er enige. Reglen kan kun komme i betragtning hvis man er lagt snooker. Det vil sige at ball-on ikke kan rammes med et lige stød.
1. Hvis der skal bruges en eller to bander for at ramme ball-on er det altid en miss hvis man ikke rammer (da det regnes for et let stød).
2. Hvis der stødes for blidt, så den hvide ikke når langt nok, er det altid et miss. (så har man ikke forsøgt sit bedste)
3. Skal der bruges tre bander eller mere dømmes der ikke miss, forudsat at stødet er hårdt nok og ikke rammer ulovlige baller. (tre bander er et svært stød)
4. Hvis man rammer en ball der ikke er ball-on er det altid miss.
5. Et mislykket forsøg på at 'swerve' sig ud af en snooker, er altid et miss (da det regnes for lettest at bruge banderne).
6. Hvis den fejlende er så langt bagud at han skal bruge snookers for at vinde, dømmes der ikke miss (Da man så må gå ud fra at han altid vil gøre sit bedste).
Når kampen fortsættes efter fjerde forsøg, er det op til modstanderen om den fejlende skal fortsætte derfra eller om han selv vil til bordet.
-God fornøjelse